Door wie

Karin van Dam is 53 jaar en werkt sinds 26 jaar als BIG-geregistreerd psychotherapeut. In eerste instantie als psychotherapeut-in-opleiding binnen de Riagg Dordrecht, afdeling Volwassenenzorg. Na afronding van mijn Registeropleiding Psychotherapie heb ik gewerkt bij het Erasmus MC in Rotterdam, waar ik deels binnen de adolescentenkliniek werkte met jongeren met eetstoornissen, angst- en stemmingsproblematiek en deels op de Poli Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

Omdat mijn hart toch meer bij het werken met volwassenen ligt en ik een grote behoefte voelde me zelfstandig te vestigen, ben ik in 2001 gestart als vrijgevestigd psychotherapeut in mijn eigen praktijk. Na 10 jaar een solo-praktijk te hebben gehad in Rotterdam, hebben Ton Brune en ik in de zomer van 2011 onze krachten gebundeld in de maatschap Brune van Dam Psychotherapie in Ede. Naast mijn werkzaamheden in de maatschap, heb ik in het voorjaar van 2020 een praktijk voor psychotherapie opgezet in Nijmegen. Sinds 2022 werk ik uitsluitend nog in mijn praktijk in Nijmegen.

Opleiding

Na mijn aanvankelijke keuze voor de Hogeschool voor Economische Studies (HES) in Rotterdam heb ik na afronding hiervan aan de Rijksuniversiteit Leiden Klinische- en Gezondheidspsychologie gestudeerd. Aansluitend ben ik toegelaten tot de Postdoctorale Registeropleiding Psychotherapie in Utrecht, met hoofdrichting Cognitieve Gedragstherapie.
Dit leidde tot de BIG-registratie Psychotherapeut.

Sindsdien heb ik meerdere nascholingstrajecten en -cursussen gevolgd waaronder EMDR, Mindfulness, Compassietraining, Schematherapie en EFT (Emotionally Focused Therapy) de meeste sporen hebben achtergelaten: met veel plezier pas ik deze behandelmethoden toe binnen mijn praktijk, naast de meer reguliere gesprekstherapieën.

Registraties

  • BIG-registratie Psychotherapeut : 19054653716
  • BIG-registratie GZ-psycholoog : 89054653725
  • Kamer van Koophandel: 77980603

Lidmaatschappen

  • Landelijke Vereniging van Vrijgevestigd Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP)
  • Stichting EFT Nederland (Emotionally Focused Therapy)
  • Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt)
  • Vereniging EMDR Nederland (VEN)
  • Vereniging voor Mindfulness (NVM)

Supervisor

Supervisor en leertherapeut van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)

Supervisor en leertherapeut van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt)